In Nederland bedacht en ontwikkeld • Op maat gemaakt • Premium kwaliteit • Eerlijke prijzen

Materialen

Er zijn een aantal belangrijke punten waar je op moet letten bij de aanschaf van een tafelblad. Zo moet je letten op het materiaal. Je wilt dat een tafelblad lang meegaat, dus dit moet duurzaam en sterk zijn. Daarnaast is het materiaal van het tafelblad bepalend voor de sfeer van de ruimte. Elke ruimte is anders, dus pakt elke kleur in verschillende ruimtes anders uit. Hieronder leggen wij uit welke duurzame materialen wij gebruiken voor onze tafelbladen, van de onderlaag tot aan de toplaag. 

Toplaag

De tafelbladen van Mandrel hebben een toplaag die wordt gemaakt van Furniture Linoleum van Forbo. Die toplaag bestaat uit natuurlijke grondstoffen zoals lijnolie, hars, hout, kalksteenmeel en milieuvriendelijke kleurpigmenten. De verschillende grondstoffen zijn te zien op de foto hierboven. Bovendien is Furniture Linoleum milieuvriendelijk en biologisch afbreekbaar. Forbo Furniture is bij ons verkrijgbaar als Forbo Desktop en bestaat uit 21 verschillende stijlvol, klassieke en moderne kleuren. 

Furniture Linoleum Desktop heeft een natuurlijke en warme matte uitstraling en voelt fijn aan. Het oppervlak van Furniture Linoleum Desktop laat geen vingerdrukken achter op het oppervlak. En dankzij de natuurlijke ingrediënten is Furniture Linoleum Desktop antistatisch.

Forbo gelooft door open en transparant te communiceren, duidelijk te kunnen maken hoe waardevol en duurzaam Forbo Furniture Desktop wordt geproduceerd. In de milieuproductverklaring (Environmental Product Declaration) EPD wordt op een transparante methode de impact van het product over de gehele levensduur op het milieu te meten. 
Lees hier meer.

In het kort:
– Prettig en warm aanvoelend oppervlak
– Mat uiterlijk
– Natuurlijke grondstoffen
– Milieuvriendelijke keuze
– Geen vingerafdrukken
– Anti-statisch
– Fijne schrijfoppervlak

Kern en drager

Alle tafelbladen van Mandrel hebben een kern en drager. De standaard tafelbladen worden gemaakt van de MDF. De dragers van de tafelbladen kunnen worden gemaakt van berken multiplex of MDF. 

Berken multiplex

Berken multiplex is bij Mandrel de meest gebruikte drager om het Forbo Furniture Desktop op te verlijmen. Berken multiplex bestaat uit meerdere lagen berkenfineer van dezelfde dikte. Deze lagen zijn kruislings op elkaar verlijmd waardoor een stabiele plaat ontstaat. Door de vele lagen fineer is de Berken multiplex een hoogwaardige en kwalitatief een zeer goede drager voor het vervaardigen van tafelbladen en andere interieurtoepassingen. De Russisch Berken multiplex platen die Mandrel gebruikt zijn FSC gecertificeerd.

MDF

MDF (Medium Density Fibre board) wordt vervaardigd door houtvezels en kunsthars te persen tot een gladde plaat. Het MDF dat Mandrel gebruikt voor de tafelbladen zijn duurzame MFD platen die 100% PEFC zijn gecertificeerd. Het hout dat hiervoor gebruikt wordt is afkomstig uit duurzaam beheerde bossen. 

Het MDF biedt een ideale basis voor het vervaardigen van strakke tafelbladen binnenshuis. Het materiaal kan dus niet in vochtige ruimtes worden gebruikt. Het MDF dat Mandrel gebruikt heeft een persing tussen de 700 en 730 kg per m3 en voldoet aan de E1-normering. Dit houdt in dat er niet te veel formaldehyde wordt afgegeven.

Stalen tafelpoten

Staal is bij uitstek een goed materiaal om te recyclen. Het recyclen van staal kost minder energie dan het produceren van ruw staal. Daarbij zijn stalen tafelpoten duurzaam en hebben ze een lange levensduur. 

De stalen tafelpoten van Mandrel worden gemaakt uit halffabricaten. Deze halffabricaten zijn meestal stalen buizen waarvan wij de tafelpoten of onderstellen maken. Deze worden op maat gezaagd of gesneden en vervolgens gelast naar het eindproduct. De kleine reststukken die overblijven worden uiteindelijk weer gerecycled.

Heb je een vraag over de materialen?

Of wil je advies over welke onderlaag het beste past in jouw situatie?

Wij helpen je graag verder!

Updating…
  • Geen producten in de winkelwagen.